Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizi mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştirerek dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin milli ve manevi değerlerine bağlı, ilmi inkişafa açık, fikren hür, değişime açık, sosyal olaylara karşı duyarlı, topluma önder bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar: Tübitak Bilim Şenlikleri Bölge Finalisti 2017 Malatya liseler arası Arapça Şiir Okuma yarışması Malatya birinciliği, Arapça Hikaye canlandırma üçüncülüğü

Pansiyon Bilgileri: 80 Erkek - 80 Kız Öğrenci olamk üzere 160 öğrenci kapasitemiz mevcuttur.
Saatler: 08:00 / 13:20
Isınma: Merkezi Sistem-Doğal gaz
Yabancı Dil: İNGİLİZCE, ARAPÇA
Servis Bilgisi: Öğrencilerimiz Malatya´nın değişik bölgelerinden servislerle okulumuza taşınmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 390 - 436
Sportif Etkinlikler: Okulumuz bünyesinde sınıflar arası Masatenisi, Voleybol müsabakaları yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: 2019 Mayıs ayında Tübitak Bilim Şenliği gerçekleştirilecektir.
Proje Çalışmaları: Malatya´nın farklı mekanlarında kitap okumaya dikkat çekmek ve "Kitap okumanın zamanı ve mekânı yoktur" mesajı vermek için yaptığımız çalışmalarda, Yeni Cami önünde, Beydağı´nda, Trambüste yol güzergahı boyunca yolculara da kitap hediye ederek, Malatya Devlet Hastanesinde hastalara ve hasta yakınlarına kitap okuma projesi gerçekleştirildi.
Kontenjan Bilgileri: Okulumuz, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 120 9.sınıf, 120 5.sınıf öğrencisi almıştır.

WEB - https://selahaddineyyubifenihl.meb.k12.tr

Adres - YAKINCA MAH. OSMAN GAZİ CAD. SELAHADDİN EYYUBİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 15/4 YEŞİLYURT / MALATYA ......................................................................... ADIYAMAN YOLU GALERİCİLER SİTESİ ARKASI

Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Yatakhane Koğuşu :2
Öğretim Şekli :Normal Eğitim

Yerleşim Yeri - Okulumuz Yeşilyurt ilçesi sınırlarında olup, Malatya merkeze 10 km uzaklıkta merkezi bir noktadadır.

Ulaşım Öğrenci servisi, 152A ve 2E Nolu Motaş toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İnönü Cad. ve Ankara Cad./D300 üzerinden 10 km